Πρώτη άδεια της Aμερικανικής FDA σε προϊόντα ατμίσματος

Πρώτη άδεια της Aμερικανικής FDA σε προϊόντα ατμίσματος

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε για πρώτη φορά προϊόντα ατμίσματος επισημαινοντας ότι μπορούν να μειώσουν τους κινδύνους για την υγεία των καπνιστών.

Ηλεκτρονικά τσιγάρα πωλούνται στις ΗΠΑ εδώ και χρόνια χωρίς να έχουν πάρει το επίσημο πράσινο φως των αρχών.

Δώθηκε στους κατασκευαστές - προμηθευτές περιθώριο μέχρι τις 9 του περασμένου Σεπτέμβρη να υποβάλουν αιτήσεις αδειοδότησης προκειμένου να παραμείνουν ή να διατεθούν τα προϊόντα τους στην αμερικάνικη αγορά. «Τα προϊόντα με γεύση καπνού θα μπορούσαν να βοηθήσουν εθισμένους ενήλικες καπνιστές να υιοθετήσουν αυτά τα προϊόντα –είτε πλήρως είτε με σημαντική μείωση της κατανάλωσης τσιγάρων- και να μειώσουν την έκθεσή τους σε επιβλαβή χημικά» δήλωσε ο Μιτς Ζέλερ, διευθυντής του Κέντρου Προϊόντων Καπνού της FDA.

Οι κατασκευαστές από την μεριά τους, θα πρέπει να αποδείξουν στον οργανισμό ότι, μεταξύ άλλων, το εμπόριο νέων προιόντων καπνού θα είναι κατάλληλο για την προστασία της δημόσιας υγείας. Διαπιστώθηκε ότι τα περισσότερα προιόντα πληρούν αυτην την προυπόθεση επειδή οι συμμετέχοντες στη μελέτη που χρησιμοποιήσαν μόνο τα εγκεκριμμένα προιόντα εκτέθηκαν σε λιγότερο επιβλαβή συστατικά, σε σύγκριση με τους χρήστες συμβατικών τσιγάρων.

Τα υγρά με γεύση καπνού, όμως, δεν είναι και τόσο δημοφιλή μεταξύ των ανήλικων ατμιστών, και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα προϊόντα αυτά οδηγούν τους νέους στο κάπνισμα, έκρινε επίσης η FDA.

Αφήστε ένα σχόλιοΑπάντηση

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.

Blog archives

Blog categories

Latest Comments

No comments

Blog search

Είδατε Πρόσφατα

No products

Μενού

Compare 0