Νέα Έρευνα : Ανεπαρκής Ενημέρωση Καπνιστών Για Τα Εναλλακτικά Προϊόντα Καπνίσματος

Νέα Έρευνα : Ανεπαρκής Ενημέρωση Καπνιστών Για Τα Εναλλακτικά Προϊόντα Καπνίσματος

Σε πανελλαδική έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο σε περισσότερα από 1200 νοικοκυριά, παραπάνω απο το 80% σημειώνεται το ύψος της ανεπαρκής ενημέρωσης των καπνιστών όσων αφορά τους εναλλακτικούς τρόπους καπνίσματος. Η έρευνα έγινε απο την εταιρεία Marc για λογαριασμό της Παπαστράτος.

Συγκεκριμμένα, περίπου 1 στους 2 καπνιστές σε αστικά κέντρα και περιφέρεια, δήλωσαν πως δεν υπήρξε σωστή και τεκμηριωμένη ενημέρωση για τα οφέλη και τους εναλλακτικούς τρόπους  καπνίσματος. Το ποσοστό αυτό σημειώνεται πιο υψηλό στους νεους ηλικίας 21-34 ετών. Τόνισαν επίσης το γεγονός άγνοιας για τις διαφορές μεταξύ των συμβατικών τσιγάρων και των εναλλακτικών προϊόντων καπνού.

Καθόλου τυχαίο ότι η πανδημία μας πήγε ένα βήμα πίσω στο ζήτημα του καπνίσματος καθώς ένα ποσοστό που αγγίζει το 30% των ερωτηθέντων καπνιστών  δήλωσαν πως καπνίζουν περισσότερο εν μέσω πανδημίας. Σημειώνεται επίσης οτι οι 7 στους 10 ξεκίνησαν ξανά το κάπνισμα ενώ το είχαν διακόψει. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης της συχνότητας του καπνίσματος παρατηρήθηκαν σε ομάδες όπως τους αυτοαπασχολούμενους (37,4%), τους άνεργους (47,6%) καθώς και στις ηλικίες 21-34 ετών (37,8%).

Ωστόσο, αισιοδοξία προκαλεί το γεγονός ότι οι Έλληνες, παρά το έλλειμμα ενημέρωσης, φαίνεται να έχουν ήδη αγκαλιάσει τις εναλλακτικές λύσεις αντί του καπνίσματος .Επιπλέον σχεδόν 4 στους 10 προσπαθεί ή έχει ήδη προτείνει σε κάποιον καπνιστή να σταματήσει το κάπνισμα προωθώντας σε μεγαλύτερο ποσοστό το ηλεκτρονικό τσιγάρο σαν εναλλακτικό και οικονομικό τρόπο καπνίσματος.

Αφήστε ένα σχόλιοΑπάντηση

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.

Blog archives

Blog categories

Latest Comments

No comments

Blog search

Είδατε Πρόσφατα

No products

Μενού

Compare 0