Έρευνα : Άμεση βελτίωση του καρδιαγγειακού συστήματος για πρώην καπνιστές μέσω του ατμίσματος

Έρευνα : Άμεση βελτίωση του καρδιαγγειακού συστήματος για πρώην καπνιστές μέσω του ατμίσματος

Νέα διετής έρευνα διεξήχθη που είχε σκοπό να αναλύσει τις επιπτώσεις μετάβασης από το παραδοσιακό τσιγάρο σε ηλεκτρονικό τσιγάρο. Η έρευνα ονομάστηκε VESUVIUS ( Vascular Effects of Regular Cigarettes Versus Electronic Cigarette Use) και διεξήχθη από την Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Dundee σε συνολικά 114 άτομα.

Επρόκειτο για καπνιστές άνω της ηλικίας των 18 ετών που κάπνιζαν πάνω από 15 τσιγάρα την ημέρα για διάστημα πάνω από 2 έτη. Με τις υπερσύγχρονες μεθόδους εξέτασης του καρδιαγγειακού συστήματος των ασθενών άμεσα μετά την μετάβαση τους σε προϊόντα ατμίσματος , όπου εξετάστηκαν και οι δυο κατηγορίες υγρών ατμίσματος , νικοτινούχα και μη νικοτινούχα υγρά , βρέθηκαν κατατοπιστικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα , Ο καθηγητής Καρδιοαγγειακής Ιατρικής Jacob George αναφέρει ότι οι χρόνιοι καπνιστές παρουσίασαν άμεση (εντός ενός μήνα ) καλυτέρευση της λειτουργίας των αιμοφόρων αγγείων τους καθώς και της σκλήρυνσης τους.

Μάλιστα , δεδομένης της βελτίωσης της αγγειακής λειτουργίας του οργανισμού , παρατηρήθηκε μέσω επιπρόσθετης ανάλυσης προηγούμενων ερευνών FMD ( Flow Mediated Dilation) περί διαστολής των αγγείων δηλαδή , ότι για κάθε 1% βελτίωσης στα επίπεδα FMD που παρατηρήθηκαν στους χρόνιους καπνιστές , μειώνονταν οι πιθανότητες καρδιαγγειακών επεισοδίων όπως η καρδιακή προσβολή κατά 13%.

Παράλληλα , εμφανή εντύπωση κάνει η βελτίωση του συστήματος ειδικότερα των γυναικών , οι οποίες παραδοσιακά ενδέχεται να νοσήσουν ευκολότερα από άντρες σε καρδιαγγειακά θέματα και διατρέχουν παραπάνω ρίσκα υγείας . Συνεπώς , συνιστάται σε κάθε γυναίκα να δοκιμάσει αντικατάσταση του συμβατικού τσιγάρου με ηλεκτρονικό , όπως επιβεβαίωσε ο καθηγητής Jacob George.

Τέλος ο Ιατρικός Διευθυντής του British Heart Foundation Jeremy Pearson στήριξε την έρευνα αναφέροντας πως αποτελεί ακλόνητο αποδεικτικό ότι η μετάβαση στο άτμισμα αποτελεί τρόπο βραχυχρόνιας βελτίωσης της κυκλοφορίας και ομαλότητας των αιμοφόρων αγγείων ,

τομέα όπου το παραδοσιακό τσιγάρο πλήττει διαχρονικά εκατομμύρια άτομα.

Αφήστε ένα σχόλιοΑπάντηση

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.

Blog archives

Blog categories

Latest Comments

No comments

Blog search

Είδατε Πρόσφατα

No products

Μενού

Compare 0